Не сте логнат.

#1 Съвети на живеещи в Люксембург » :) Моля за съвети за новопристигащи:) » 13/05/2013 13:09:51

Silvia
Отговори: 1

Здравейте! Радвам се, че намерих този форум:)
Вероятно след януари ще пристигнем със съпруга ми в Люксембург. Планът е поне единият от двама ни да има сигурна работа, като аз съм завършила маркетинг, имам 14-15 години стабилен стаж. Той е миньор. Била съм в Люксембург, градът е прекрасен.
Ще се радвам ако можете да ми отговорите на няколко въпроса (които може да се увеличат впоследствие:)

1. Вярно ли е, че задължително трябва да знаем френски език, когато пристигнем? Аз съм с отличен английски, а той- с лош, но ще го подобри. Вярно ли е, че просто няма да можем да си намерим работа, ако не знаем френски език? (специално за него ми казаха, че ще е невъзможно ако не знае френски)
2. Казаха ми, че минималната заплата официална е 2400 евро и че с 2 500 евро ОБЩ доход след облагане може да се живее доста прилично - какво мислите вие?
3. Във връзка с горното - това означава ли, че ако единият получи шанс за работа в Люксембург, можем да пристигнем и двамата и другият да намери работа на място?
4. Чува ли се за продължаване на ограниченията за българи и румънци след края на 2013 г.?
5. Изключително скъпо ли е да се купи къща или е просто напълно невъзможно, дори след 15 години работа там?:) А как стои въпросът с апартаментите? Какви са алтернативите?
6. Според вас възможно ли е да се стартира малък бизнес в Люксембург? Пример - магазин за дрехи, маркетинг агенция, пекарна за гевречета:) - давам произволни примери.
7. Какво ще се случи, ако забременея, а единият от двама ни все още не работи?

... Това ли са най-важните неща, които трябва да попитам, ако гледаме към Люксембург като място за семеен живот:)? Благодаря от сърце и предварително на всички, които ще пишат и ще дадат своите оценки, мнения и съвети!:))

Board footer

Powered by FluxBB