Не сте логнат.

#1 БПЦО "Св. Иван Рилски" - Люксембург » Света Литургия на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - 13-ти юни, 2015 » 25/05/2015 21:08:24

mitovval
Отговори: 0

Уважаеми сънародници,

На 13-ти юни /събота/ от 10:00 часа, в сградата на църквата l’église saint Alphonse (адрес: 32 Rue des Capucins, L-1313 LUXEMBOURG), отец Станко Дидов ще отслужи отново Света Литургия на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

След края на църковната служба, в помещение, намиращо се срещу самата църква, ще бъде организирана и информационна среща по повод възможността за официалното регистриране на българска православна църковна община в Люксембург. Ще бъде даден също и отчет за събраните до този момент средства от дарения от наши сънародници, подкрепящи тази инициатива.

Молим всеки от вас, който има желание и възможност, да  дойде, тъй като е важно да убедим отец Станко, а чрез него и Негово Светейшество българския патриарх Неофит, че в Люксембург живеят достатъчно много българи, които желаят и ще подкрепят това начинание.

Бог да бъде с всички нас!

#2 Отговор: Културни изяви » 18-ти октомври - Български свещеник отново в Люксембург » 17/10/2014 10:29:09

Уважаеми сънародници,

Тъй като някои от вас са останали объркани относно датата, на която ще се проведе празничната литургия по случай денят на Св. Иван Рилски Чудотворец, уточняваме че службата, както и празничното събиране след нея, ще бъдат проведени  в събота /18-ти октомври/ от 11:00 часа, в сградата на църквата l’église saint Alphonse (адрес: 32 Rue des Capucins, L-1313 LUXEMBOURG) 

Тези от вас, които желаят да подпомогнат това празнично събитие, могат да го направят като подготвят ястие. Освен това, в помещението, където ще се организира почерпката след службата, ще бъде сложена специална кутия за дарения. Както и предходния път, събраните средства ще бъдат отново използвани за провеждането на подобно събитие в бъдеще.

Нека всички заедно да отпразнуваме подобаващо този български празник!

П.С. Благодарим за подкрепата на асоциация BGLux, с помощта на която бе намерена църква в гр. Люксембург, която да бъде на разположение за провеждането на православна литургия на български език.

#3 Културни изяви » 18-ти октомври - Български свещеник отново в Люксембург » 07/10/2014 09:56:03

mitovval
Отговори: 1

Уважаеми сънародници,

По случай празника на българския светец Св. Иван Рилски (19-ти октомври), в събота /18-ти октомври/ от 11:00 часа, в сградата на църквата l’église saint Alphonse (адрес: 32 Rue des Capucins, L-1313 LUXEMBOURG)  ще се отслужи Света литургия на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Отец Станко Дидов от църквата Св. Седмочисленици - гр. София, който преди няколко месеца бе наш гост по случай празника Благовещение, отново ще бъде на наше разположение както за службата, така и за извършването на молитви, помени, освети/ водосвети и т.н след празничното събитие в събота, а също и в неделя.

След края на църковната служба, в помещение, намиращо се срещу самата църква ще бъде организиран и импровизиран празничен обяд с традиционни български ястия. За тази цел, молим всеки който има възможност, да подготви и донесе такова ястие. Tези от вас, които имат желание да помогнат с организацията на това българско събитие, нека ни пишат на bptslux@gmail.com.

Нека Бог да ни помогне да отпразнуваме подобаващо светлия празник на Св. Иван Рилски Чудотворец в l’église saint Alphonse, гр. Люксембург!

#4 Културни изяви » Покана за среща на всички, подкрепящи създаването на БГ църковна общин » 27/11/2013 09:41:15

mitovval
Отговори: 0

Уважаеми сънародници,

Във връзка с намерението ни да създадем българска православна църковна община в Люксембург, Ви каним на организационна среща, която ще се проведе на 05.12 (четвъртък) от 18:30 часа на адрес:  CLAE BUREAUX, 26 rue deGasperich, L- 1617 Luxembourg.

Надяваме се, че на срещатa ще присъстват всички българи, които желаят да изразят своята подкрепа за тази инициатива.

Ще бъдат обсъдени основно две теми:

1.     Учредяването на църковна община

2.     Възможността български свещенник да ни гостува за св. Литургия, която да се проведе в сградата на гръцката православна църква в Люксмебург, намираща се във Weiler-a-la-Tour, за която имаме покана от страна на гръцката православна общност.

Естествено, ако желаете да изпратите други свързани въпроси/теми, моля да го направите предварително на имейл адрес:bptslux@gmail.com.

Също така, на горепосочения имейл адрес ви молим да потвърдите предварително вашето присъствие на срещата.

С Уважение:

Инициаторите и асоциация „BGLUX”

Board footer

Powered by FluxBB