Не сте логнат.

#1 07/10/2014 09:56:03

mitovval
потребител
Регистриран: 27/11/2013
Мнения: 4

18-ти октомври - Български свещеник отново в Люксембург

Уважаеми сънародници,

По случай празника на българския светец Св. Иван Рилски (19-ти октомври), в събота /18-ти октомври/ от 11:00 часа, в сградата на църквата l’église saint Alphonse (адрес: 32 Rue des Capucins, L-1313 LUXEMBOURG)  ще се отслужи Света литургия на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Отец Станко Дидов от църквата Св. Седмочисленици - гр. София, който преди няколко месеца бе наш гост по случай празника Благовещение, отново ще бъде на наше разположение както за службата, така и за извършването на молитви, помени, освети/ водосвети и т.н след празничното събитие в събота, а също и в неделя.

След края на църковната служба, в помещение, намиращо се срещу самата църква ще бъде организиран и импровизиран празничен обяд с традиционни български ястия. За тази цел, молим всеки който има възможност, да подготви и донесе такова ястие. Tези от вас, които имат желание да помогнат с организацията на това българско събитие, нека ни пишат на bptslux@gmail.com.

Нека Бог да ни помогне да отпразнуваме подобаващо светлия празник на Св. Иван Рилски Чудотворец в l’église saint Alphonse, гр. Люксембург!

mitovval (07/10/2014 10:10:26)

Изключен

#2 17/10/2014 10:29:09

mitovval
потребител
Регистриран: 27/11/2013
Мнения: 4

Отговор: 18-ти октомври - Български свещеник отново в Люксембург

Уважаеми сънародници,

Тъй като някои от вас са останали объркани относно датата, на която ще се проведе празничната литургия по случай денят на Св. Иван Рилски Чудотворец, уточняваме че службата, както и празничното събиране след нея, ще бъдат проведени  в събота /18-ти октомври/ от 11:00 часа, в сградата на църквата l’église saint Alphonse (адрес: 32 Rue des Capucins, L-1313 LUXEMBOURG) 

Тези от вас, които желаят да подпомогнат това празнично събитие, могат да го направят като подготвят ястие. Освен това, в помещението, където ще се организира почерпката след службата, ще бъде сложена специална кутия за дарения. Както и предходния път, събраните средства ще бъдат отново използвани за провеждането на подобно събитие в бъдеще.

Нека всички заедно да отпразнуваме подобаващо този български празник!

П.С. Благодарим за подкрепата на асоциация BGLux, с помощта на която бе намерена църква в гр. Люксембург, която да бъде на разположение за провеждането на православна литургия на български език.

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB