Не сте логнат.

#1 19/03/2014 12:25:53

vmitov
потребител
Регистриран: 15/05/2012
Мнения: 3

ОБНОВЕНА ИНФОРМАЦИЯ- Литургия на български език на 22-ри март

Скъпи сънародници,

Във връзка с гостуването на българския свещеник, отец Станко Дидов от София, на 22-ри март /събота/ по случай големия християнски празник „Благовещение“ ви уведомяваме че Св. Литургия както и благодарствен молебен (начален час 10:15 часа) ще бъдат отслужени в църквата l’église saint Alphonse (32 Rue des Capucins, L-1313 LUXEMBOURG), вместо в предварително обявената гръцка църква във Weiler-la-Tour.

Във връзка с организирането на това уникално за българите в Люксембург събитие, молим за вашето съдействие при подготовката на празничен обяд – почерпка, който ще се проведе в подходящо помещение в сградата на църквата веднага след църковната служба.

Ето с какво можете да помогнете за успешното организиране на това уникално за българите в Люксембург събитие:

1.    Въпреки че вече имаме доброволци, които ще донесат няколко традиционни български ястия, молим всеки, който желае и има възможност, да помогне. За целта, моля да ни пишете какво точно можете да донесете на bptslux@gmail.com.

2.    Ще има нужда няколко човека да останат до края на обяда (до около 13:30 часа), за да почистим помещението, което ще ползваме.

3.    Ако някой от вас има познания по църковно пеене и желае да асистира на свещеника при провеждането на Св. Литургия, моля да ни уведоми.

4.    Също така, ако има някой, който желае да му бъде направена молитва (за здраве, помен, освет/ водосвет на апартамент и т.н) след празничното събитие, моля да ни пише на имейл bptslux@gmail.com, за да изготвим график.

5.    Ако някой от вас има доброто желание да ни помогне с набирането на средства за заплащането на самолетните билети на свещеника, по време на обяда ще има възможност да го направи в нарочно изготвена кутия за доброволни дарения. При условие, че съберем повече от необходимата сума, възлизаща на почти 135 евро, останалата част от събраните средства ще бъдат използвани за организирането на подобни празници в бъдеще (нашето намерение е това да се случва 2-3 пъти годишно.

Изключително сме благодарни на асоциация БГЛЮКС за оказаната помощ!


Запомнете и споделете: 22-ри март /събота/, 10:15 часа
L’église saint Alphonse (32 Rue des Capucins, L-1313 LUXEMBOURG)

vmitov (19/03/2014 15:54:21)

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB