Не сте логнат.

#1 09/09/2015 22:18:49

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

НВ митрополит Антоний идва в Люксембург на 3-ти октомври

Уважаеми сънародници и съмишленици,

С голяма радост желаем да ви съобщим, че в отговор на отправената от нас молба и сърдечна покана през месец юли и след проведената кореспонденция през летните месеци, Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний прие да посети Люксембург през първия уикенд на месец октомври – на 3 и 4 октомври 2015 г.

Митрополит Антоний, в съслужение с отец Станко Дидов, ще оглави и отслужи празнична Света литургия на български език — на 3 октомври (събота) от 11:00 часа, в църквата Св. Алфонс (32 Rue des Capucins, Luxembourg).

Основната цел на организираното посещение е провеждането на нарочна среща с Негово Високопреосвещенство след края на богослужбата. Тази среща ще се състои в някое от прилежащите помещения към храма, като на нея митрополит Антоний ще благослови и ще оглави провеждането на официално събрание за учредяване на Българска православна църковна община „Св. Иван Рилски” в Люксембург, като ще направи и необходимите разяснения във връзка с това.

Както ни увери отец Станко Дидов, изрично желание на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний е да бъдат избегнати всякакви излишни формалности по специално посрещане и официална организация на неговия престой. Предпочитанието на митрополит Антоний е усилията да бъдат съсредоточени единствено към плодотворното завършване на мисията му в Люксембург, а именно да ни съдейства да учредим най-младата църковната община в Западно- и Средноевропейската епархия на Българската православна църква.

Затова е необходимо възможно най-скоро да се срещнем и обсъдим всички подробности по организирането на събитието.

Тази среща ще се състои в неделя, 13 септември, в 18:00 часа в едно от помещенията на църквата Св. Алфонс (където традиционно провеждаме последните няколко срещи).

Ще ви бъдем благодарни, ако всеки желаещ потвърди предварително присъствието си на тази организационна среща и евентуално готовността си да помага за организирането на това важно събитие.

От всички нас зависи да доведем започнатото до успешен край и да направим 3 октомври истински празник на българщината в Люксембург!


За повече информация:

cssvirbg@gmail.com (добавете го и в Contacts, за да сте сигурни че нашите бъдещи съобщения няма да попаднат във вашата SPAM папка.)

Ако се интересувате от бъдещи новини относно нашето начинание, моля посетете и харесайте нашата Фейсбук страница : Българска Православна общност в Люксембург - св. Иван Рилски.

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB