Не сте логнат.

#1 03/11/2015 01:06:11

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Св. Литургия на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - 28-ми ноември, 2015

Скъпи сънародници,

Избраното на 3 октомври 2015 г. църковно настоятелство вече е официално утвърдено и от Епархийския съвет на Митрополията с Решение от 27 октомври 2015 г. С благословението на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний ще работим усилено, за да изпълним с ваша помощ с живот нашата църковна община.

По специално в краткосрочен план сме планирали следните мероприятия:

1. Все по-чести богослужения на български език в Люксембург.

Следващата Света литургия ще бъде отслужена от свещеник Станко Дидов на 28 ноември /събота/ от 11:00 часа, отново в храмa Saint Alphonse (адрес: 32 Rue des Capucins, L-1313 LUXEMBOURG).

В началото на Рождественския пост, тази Света литургия ще бъде посветена на Големия празник и по всяка вероятност ще бъде последната до края на календарната година.

След богослужбата ще се съберем отново на братска почерпка, за да сплотим църковната ни община и за да обсъдим развитието ѝ.

2. Организиране на занятия по вероучение за деца.

На този първоначален етап планираме да насочим усилията към децата на възраст над 6 години (не е необходимо да са кръстени, но е добре да говорят български език). Занятията ще бъдат организирани и водени от богослова Вероника Борисова. До края на годината се планират две срещи с най-малките членове на Общината, посветени на житието на св. Николай Мирликийски Чудотворец и на радостните събития около Рождество Христово. Всяко от заниманията може да завършва с кратко ателие, на което децата да изработят подаръчета напомнящи им обсъжданите теми.

Първият кратък урок предлагаме да бъде проведен в деня на отслужването на следващата Света литургия – 28 ноември. В зависимост от интереса ще предложим допълнително подходящ час – най-вероятно преди или след богослужбата, за да могат всички желаещи кръстени деца да приемат Христовите тайни.

Датата за второто занимание ще бъде уточнена впоследствие.

Молим родителите, които биха искали децата им да участват в тези първи занятия по вероучение, да заяват това своевременно, като изпратят имейл с трите имена на детето, възрастта му и кои от двата урока ще бъдат посетени, на адрес cssvirbg@gmail.com или като съобщение на фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/BPCOSv.IvanRilski

Сърдечни поздрави!
Църковното настоятелство на БПЦО „Св. Иван Рилски“, Люксембург

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB