Не сте логнат.

#1 10/10/2016 23:01:40

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Св. литургия на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - събота, 15 октомври от 8:00 часа

Скъпи братя и сестри,


Напомня ме Ви, че следващата Света литургия на български език ще бъде отслужена на 15 октомври 2016 г. /тази събота/ в храма Св. Алфонс (32 Rue des Capucins, Luxembourg) с начало 8 часа. Причастяването на децата и на всички подготвили се за Свето причастие е предвидено за около 9—9 :15 часа.

За съжаление на 4 октомври от канцеларията на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний ни уведомиха, че поради неговите ангажименти в качеството му на временно управляващ Старозагорска епархия той няма да може да пътува за Люксембург и да оглави службата на празника на нашата община на 15 октомври.

Въпреки това, отец Станко Дидов е планирано да пристигне и да бъде с нас, както беше предварително обявено, така че ще се състои светата богослужба.

За първи път ще се радваме на новата църковна утвар и на новите одежди на иподяконите, закупени със събраните дарения през лятото.

След края на богослужбата, между 10 и 11 часа Ви каним на традиционната почерпка в малката стаичка в задната част на църквата, като ще имаме възможност да беседваме с о. Станко по актуални въпроси.

Въпреки ранния час в съботния ден, Ви очакваме, за да умножим духовната полза от общата молитва и да отбележим достойно празника в чест на покровителя на нашата община Св. Иван Рилски Чудотворец.



Сърдечни поздрави,
Църковното настоятелство
на БПЦО „Св. Иван Рилски“, гр. Люксембург

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB