Не сте логнат.

#1 03/04/2019 16:12:11

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Света литургия и обяд с митрополит Антоний - 7.04 неделя

Скъпи в Господа сестри и братя,
 
Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Люксембург в четвъртата неделя на Великия пост. По този начин ще имаме възможност да отбележим съборно и тържествено  петата годишнина от отслужването на първата света литургия на български език в Люксембург, която бе извършена на 22 март 2014 г.
 
На 7 април  митрополит Антоний ще оглави празнична Света архиерейска литургия, в която ще съслужат протойерей Станко Дидов (председател на БПЦО „Св. Иван Рилски) и иконом Милчо Маринов  (от БПЦО „Св. Цар Борис I“, Франкфурт). Богослужението ще бъде извършено в параклиса към центъра „Йоан XXIII“, адрес: 52, rue Jules Wilhelm, L-2728, Luxembourg (https://www.lsrs.lu/accueil-homepage/li … acces.html) и е с начало от 10 часа.
 
От името на митрополит Антоний и от името на църковното настоятелство Ви каним на духовния празник.  О. Станко Дидов ще е на наше разположение от 8:30 ч. в храма, така че  подготвилите се за изповед могат да заповядат, както обикновено по-рано.
 
По време на светата литургия, в отделна зала ще бъде проведено занятието по вероучение за деца. Темата е "Пътят към Великден - в очакване на чудото на Възкресението".
 
След богослужението ще имаме възможност да се срещнем с епархийския ни архиерей и да обсъдим с него предстоящото развитие и задълбочаване на дейността на църковната община.
 
Духовният празник ще завърши с обяд с митрополита, духовенството и официалните гости в гръцкия ресторант „Ямас“ (6 Rue d'Anvers, 1130Luxembourg). Ориентировъчен час  - 13:30 ч. Молим всеки, който желае да се присъедини към обяда (на собствени разноски), да ни пише на bgeglise@gmail.com или във фейсбук до сряда, 3 април, за да направим своевременно резервацията.
 
Заповядайте на духовното тържество и разпространявайте информацията!
 
Църковното настоятелство
на БПЦО „Св. Иван Рилски“
Люксембург

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB