Не сте логнат.

#1 03/02/2012 10:41:31

Чавдар
потребител
Регистриран: 08/11/2007
Мнения: 57

Оркестър Тополово и певицата Калинка Вълчева в Люксембург 11.2.2012 г.

Здравейте, 

В началото на месец февруари 2012 г. клуб "Гайда" има удоволствието да съдейства за реализирането на две изключителни музикални събития в Люксембург.

На любителите на хубавата българска музика представяме едно необикновено сътрудничество между солистката на "Мистерията на българските гласове" Калинка Вълчева и изцяло френския оркестър за българска народна музика "Тополово". Основател на оркестъра е добре познатият ви кларинетист и гайдар Еманюел Френ, който неведнъж ни е радвал с хубава българска музика в Люксембург.
Още от първото си съприкосновение с българския фолклор музикантите от оркестър "Тополово" се влюбват в неговия ритъм и разнообразие и успяват чрез невероятния глас на Калинка Вълчева да ни предадат една едновременно традиционна и модернистична интерпретация, пред която нито едно горещо сърце не може да остане равнодушно. 

За желаещите да навлязат по-дълбоко в тайните на българските песни, Калинка Вълчева ще проведе и двудневен певчески стаж. Не е необходимо да имате професионална музикална подготовка, за да се включите в този курс.

Концертът ще се състои на 11 февруари от 20ч в зала R. Krieps, Abbaye de Neumunster.
Билетите са в продажба от Abbaye de Neumunster (contact@ccrn.lu). 
Стажът ще се проведе на 11 и 12 февруари в помещенията на Institut européen de chant choral, Grund
За записване и информация: www.inecc.lu 
Очакваме ви
Клуб "Гайда"

Чавдар (03/02/2012 10:44:30)

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB