Не сте логнат.

#1 12/12/2008 15:54:25

svilena
потребител
Регистриран: 13/03/2008
Мнения: 4

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ЛЮКСЕМБУРГ

Здравейте,

на 09/12/2008 беше регистрирана асоциация с нестопанска цел - "Българско училище в Люксембург" Ecole Bulgare a Luxembourg asbl (EBL asbl).

Целта на асоциацията е да организира подготовка на живеещи в Люксембург деца по български език и литература, история и георгафия на България, която да се признава от българските институции - училища, министерство и т.н.

За онези, които не се интересуват от свидетелства за завършен клас, понеже нямат никакво намерение детето им да се връща да учи в България,  това училище все пак би могло да е полезно, тъй като ще предостави възможност на децата да научат четмо и писмо (на кирилица!) и да имат основна представа за страната на своите родители.

Предвиждаме асоциацията да участва и в организирането на културни прояви, чествания, и т.н.

Засега една малка групичка ентусиасти се събираме в съботите по домовете, но имаме амбициозна идея от 2009 г. да осигурим помещение за провеждане на занятията. Занятията могат да се провеждат веднъж седмично през почивните дни или дори 2 пъти месечно, но за по-дълго време.

Онези от вас, които се интересуват от идеята, могат да изпращат запитвания на nege@abv.bg (името на учителката е Антоанета Петрова)
Свилена

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB