Не сте логнат.

#1 21/01/2009 23:25:56

small
потребител
Регистриран: 21/01/2009
Мнения: 3

Европейски избори 2009 г.

Случайно някой да има информация за възможността за гласуване на европейските избори в Люксембург?

На този сайт има малко информация (http://www.europaforum.public.lu/fr/dos … index.html), с уговорката "Vous pouvez, le cas échéant, élire les parlementaires européens de votre pays d’origine. À cette fin, vous devez vous adresser aux autorités compétentes de votre pays d’origine. Votre consulat pourra vous fournir plus d’informations à ce sujet."

Извинявам се, че помествам този въпрос тук, не успях да намеря подходящо място : (

Изключен

#2 22/01/2009 09:59:36

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Отговор: Европейски избори 2009 г.

За първите европейски избори през 2007 бях публикувал съобщението на посланик Христо Георгиев: http://www.bglux.org/forum/viewtopic.php?id=19 Не знам със сигурност как ще се процедира тази година. Бройката на българи в Люксембург нарастна внушително. А запитванията за посолство на нашата родина тук остават все още без резултат от страна на правителството на България. Дано някой по-информиран се включи в темата. smile

Изключен

#3 27/02/2009 13:35:27

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

В момента проучвам въпроса - съгласно действащия Закон за избиране на народни представители трябва да има заявление от поне 100 гласоподаватели, че желаят за тях да се организира избирателна секция. Това заявление се подава през дипломатическото или консулското представителство в най-близката на Люксембург държава, което обслужва съответно българските граждани в Люксембург (мисля, че това е посолството ни в Брюксел), а то я предава в МВнР. Тази молба трябва да бъде представена най-малко 20 дни преди датата на изборите. Въпросът е дали това се прилага и по отношение на изборите за Европейски парламент.

Тъй като официално обявена дата за изборите за ЕП все още няма, а и получих информация, че се чака решение на ЦИК за промени в процедурата, сме в позиция на изчакване. Когато разбера нещо ново, ще споделя наученото на тази страница, така че да се задействаме за избирателна секция в Люксембург.


По-долу можете да прочетете какво гласи законът:


"Закон за избиране на народни представители:
Чл. 41. (8) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г., бр. 63 от 2006 г.) Ръководителите на дипломатическите и консулските представителства в чужбина образуват избирателни секции:
1. в населените места, където има дипломатическо или консулско представителство;
2. в населените места извън т. 1 - при наличие на не по-малко от 100 избиратели, заявили лично желанието си да гласуват не по-късно от 20 дни преди изборния ден в писмена форма чрез саморъчно подписано заявление - подадено лично, чрез писмо или в електронна форма до посолството на Република България или консулската служба за съответната държава; в заявлението се посочват трите имена по паспорт или военна карта на избирателя, заявил желание да гласува, единният граждански номер, адрес на пребиваване в съответната държава, както и постоянният адрес на лицето в Република България; ръководителят на дипломатическото представителство изпраща информация до Министерството на външните работи, съдържаща трите имена, единния граждански номер и постоянния адрес в Република България на заявителите и държавата; Министерството на външните работи изпраща обобщените данни от всички държави до Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството не по-късно от 15 дни преди изборния ден, за да бъдат автоматизирано заличени от избирателните списъци за гласуване в Република България; лицата, заявили, че ще гласуват в чужбина, не могат да бъдат дописвани в избирателните списъци в страната в изборния ден;"

"Закон за избиране на членове на Европейския парламент от Република България
(8) Ръководителите на дипломатическите и консулските представителства на Република България образуват избирателни секции на територията на дипломатическото или консулското представителство - при наличие на не по-малко от 20 избиратели, заявили лично желанието си да гласуват.

(9) Българските граждани, които желаят да гласуват, заявяват това не по-късно от 20 дни преди изборния ден в писмена форма чрез саморъчно подписано заявление - подадено лично, чрез писмо или в електронна форма до посолството на Република България в съответната държава; в заявлението се посочват трите имена по паспорт на избирателя, единният граждански номер, адресът на пребиваване в съответната държава, постоянният адрес на лицето в Република България и гражданинът подава декларация по образец, че отговаря на условията на чл. 4, ал. 1. Избирател, който не е включен в избирателния списък, се вписва в списъка от секционната избирателна комисия след представяне на документ за самоличност и на декларация по образец, че е живял постоянно най-малко през последните три месеца в Република България или в друга държава - членка на Европейския съюз, и не е гласувал в същите избори за Европейския парламент.

(10) Ръководителите по ал. 8 изпращат информация до Министерството на външните работи, съдържаща трите имена, единния граждански номер и постоянния адрес в Република България на заявилите желание да гласуват български граждани. Министерството на външните работи изпраща обобщените данни от всички държави до Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството не по-късно от 15 дни преди изборния ден, за да бъдат автоматично заличени от избирателните списъци за гласуване в Република България заявителите.

(11) Лицата, заявили, че ще гласуват извън Република България, не могат да бъдат дописвани в избирателните списъци в страната в изборния ден.

(12) Когато броят на избирателите, заявили желанието си да гласуват на територията на едно дипломатическо или консулско представителство, е повече от 1000, се образува нова избирателна секция.

(13) Българските граждани, живеещи в друга държава - членка на Европейския съюз, когато гласуват в дипломатическите и консулските представителства на Република България, представят декларация по образец, че не са гласували на същите избори за Европейския парламент в държавата членка, в която пребивават."

Изключен

#4 03/03/2009 10:32:15

Dessita
потребител
Регистриран: 09/11/2007
Мнения: 9

Отговор: Европейски избори 2009 г.

До колкото си спомням, има срок, в който чужденците в Люксембург трябва да се запишат в Бергер-център, в случай че желаят да гласуват...И той е в доста близка дата, ако не се лъжа, но на сайта им може да се провери

Dessita (04/03/2009 11:55:04)

Изключен

#5 03/03/2009 15:49:04

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Да, но то май важи само ако желаем да гласуваме в избирането на членове на ЕП от Люксембург? Тогава едно от условията е да си живял 2 години в Люксембург към датата на изборите.

http://www.vdl.lu/Vivre+%C3%A0+Luxembou … -5693.html


Всъщност може би въпросът на small се отнасяше именно за този случай, а моят коментар се отнася за избирането на членове на ЕП от България.

Изключен

#6 10/03/2009 07:59:10

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Здравейте,
Крайната дата за записване за гласуване на Европейските избори е 12 март (четвъртък). Някой поинтересува ли се как и къде можем да се запишем? Ако да, моля да сподели с останалите.

Изключен

#7 10/03/2009 21:38:14

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Здравейте,

Днес получих съобщение от посланик Христо Георгиев, с което ме информира, че за съжаление още не е конституирана новата ЦИКЕП, т.е. ЦИК за европейските избори, чиито указания ще бъдат меродавни за изборите на 7 юни. Той ме информира още, че веднъж щом стане ясно какво и как ще се прави, веднага ще уведоми за начина и мястото за гласуване.

Колкото до датата 12 март, тя е краен срок за записване за гласуване за люксембургските листи (http://www.vdl.lu/Vivre+%C3%A0+Luxembou … -5693.html), но ако се запишем, не можем да гласуваме за българските. За гласуването за българските листи е необходима декларация. Попитах за повече подробности, за които ще пиша, когато получа информация.

За момента изчакваме. smile

Поздрави и лека вечер,
Тони

Изключен

#8 11/03/2009 10:31:46

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Точно така е, ако се запишете да гласувате в Люксембург, ще избирате членове на ЕП от Люксембург.

Ето какво ми отговориха от общината:

As a matter of fact, if you register for the EU-vote in Luxembourg, you
would be bound to vote for the luxembourgish candidates. Should you wish
to vote for the representants of your country, it is possible, but you'd
have to contact your embassy or your ministry of foreign affairs to
enter the vote, as the procedure to do so is different from one country
to another.

Не трябва да се подминава също така фактът, че ако се запишете в местните листи, но по някаква причина не отидете да гласувате в самия изборен ден, по закон в Люксембург се предвижда санкция (глоба).

По въпроса за гласуване за български членове на ЕП, както е писал и Тони, TO BE CONTINUED:) Така или иначе трябва да се изчака ЦИК да обяви датата на изборите и да стане ясно дали ще променят или не закона.

Изключен

#9 02/04/2009 16:22:34

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Уважаеми съфорумници,
Във връзка с разискваните по-горе въпроси и предстоящите избори за членове на ЕП от Република България, спонтанно възникна идеята да организираме една подписка с молба до МВнР за образуване на специална избирателна секция в Люксембург. Както добре знаем, в Люксембург няма българско посолство и ако ние, като български граждани, пребиваващи в Люксембург, желаем да вземем участие в тези избори като гласоподаватели, трябва да гласуваме или в Брюксел, или в България. Това е свързано с неудобства от техническо и финансово естество, но най-вече осигуряване на необходимото време за пътуване. Предвид на факта, че българската общност в Люксембург сериозно се разрасна през последните няколко години, считаме, че имаме пълното основание и право да заявим желанието си за образуване на нова избирателна секция специално за българските гласоподаватели в Люксембург.
Съгласно българското законодателство, такава избирателна секция в чужбина може да бъде образувана, при наличието на достатъчен брой гласоподаватели /поне 100/, които писмено заявят желанието си за това и внесат заявление до посолството, обслужващо съответната държава, което, на свой ред, я препраща до Министерство на външните работи. За по-подробна информация, можете да направите справка със Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България и Закона за избиране на народни представители, които са достъпни в интернет.
Тъй като желаем да приключим със събирането на подписи възможно най-бързо, а именно до края на тази седмица, т.е. до 5 април включително, организираме няколко паралелни подписки в институциите, в които работят най-голям брой българи - ЕП, Комисията, Съда и т.н. Тъй като, обаче, това не е подписка на служители на институциите, а на всички български граждани в Люксембург, които споделят позицията ни, ще се радваме, ако подкрепата идва от възможно най-широк кръг и този форум е една прекрасна възможност. Възможностите да се присъедините, като се подпишете, са няколко: 1) да се свържете с някое от следните лица: Антония (aruseva@gmail.com), Деси (dbistreva@gmail.com) или Албена (albenatsiya@yahoo.co.uk), за да уточним по какъв начин може да се организира полагането на подпис smile; 2) ако сте член на футболната бг формация, да се подпишете преди/след традиционната неделна среща на списъка, който ще носи Митко.
Вярваме, че тази инициатива може да бъде успешна и да бъде стъпка към нови благоприятни събития и политически решения по отношение на българските граждани в Люксембург и ще се радваме да има повече съмишленици!
По-долу следва текстът на заявлението:

"До Н.П. г-н Христо Георгиев,
Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Белгия и Великото херцогство Люксембург

ЗАЯВЛЕНИЕ


Ваше Превъзходителство,

С настоящото, ние, долуподписаните български граждани, пребиваващи във Великото херцогство Люксембург, заявяваме своето желание да гласуваме в предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България през юни 2009 г., като отправяме молба за образуването на нова избирателна секция в Люксембург.
Причината да се обърнем към Вас с такава молба е свързана с факта, че понастоящем в Люксембург няма българско посолство и че при това положение, ако ние, като български граждани, пребиваващи в Люксембург, желаем да вземем участие в тези избори като гласоподаватели, трябва да гласуваме или в Брюксел, или в България. Това е свързано с неудобства от техническо и финансово естество, но най-вече осигуряване на необходимото време за пътуване, което, предвид ангажираността ни като служители на европейските институции, не винаги е лесно осъществимо. Предвид факта, че след наемането на голям брой българи в европейските институции, българската общност в Люксембург се разрасна неимоверно през последните няколко години /според данните на Община Люксембург, нашата общност вече надхвърля 500 души/, като същевременно расте и броят на българите, наемани в частния сектор, считаме, че имаме пълното основание да заявим желанието си за образуване на нова избирателна секция специално за българските гласоподаватели в Люксембург, съгласно разпоредбите на Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България, в сила от 06.03.2007 г., обн. ДВ. бр.20 от 6 март 2007г., изм. ДВ. бр.19 от 22 февруари 2008г. /член 25, точки 1-4 и член 46, точки 8-13/ и Закона за избиране на народни представители /член 41, точка 8/.
С настоящото също така заявяваме, че горещо се надяваме молбата ни да бъде удовлетворена. Ние, от своя страна, се ангажираме да изпълним изискванията (подаване лично на саморъчно подписано заявление до посолството) съгласно Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България, свързани с вписването в избирателните списъци.

Към настоящото ще намерите приложени подписите на служители в различните европейски институции и членовете на техните семейства, както и други български граждани, пребиваващи законно в Люксембург.

Приемете най-дълбоките ни почитания!


Люксембург
Дата:


С уважение
(приложени подписите на заявителите):"

Antonia (02/04/2009 16:23:23)

Изключен

#10 04/04/2009 11:20:10

yavorrusev
потребител
Регистриран: 11/10/2007
Мнения: 898

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Драги ми сънародници,

така или иначе черногледството /a la Stoykov/ няма много да ни помогне!

Аз съм готов да се подпиша под писмото. За неделя не знам дали ще има кворум от футболисти. По-вероятно да. Но ако Митко /за кой Митко става въпрос-имаме поне двама футбольори с име Митко/ носи писмо със сигурност ще се подпиша.


p.s. -za Stoykov

Antonia - ne e ravno na - Anton

Danke!

yavorrusev (04/04/2009 11:23:56)

Изключен

#11 04/04/2009 21:05:17

dnenkov
потребител
Регистриран: 11/10/2007
Мнения: 120

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Chast of podpiskata e u men - Mitko Nenkov I shte go nosia utre ako se saberem.

Изключен

#12 05/04/2009 10:13:18

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Здравейте, днес, неделя, 5 април, в 15-15,10 ч. ще бъда в района на Хамилиус, пред пощата - в случай, че някой би желал да се подпише.

Изключен

#13 07/04/2009 08:33:57

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Здравейте, днес заявлението беше официално изпратено до посолството ни в Брюксел. Подкрепиха го общо 135 българи с будна гражданска съвест smile . Сега очакваме отговор и горещо се надяваме, че той ще бъде логичен, т.е. положителен.

Antonia (07/04/2009 08:34:16)

Изключен

#14 07/04/2009 10:28:39

yavorrusev
потребител
Регистриран: 11/10/2007
Мнения: 898

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Pozdravlenie ot men. Sajaliavam che ne mojah da se podpisha. Nadjavam se pone da uspeja da glasuvam!

Изключен

#15 16/04/2009 22:27:27

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Отговор: Европейски избори 2009 г.

The Luxembourg Institute for European and International Studies and the Embassy of Bulgaria to Luxembourg would like to invite you to a round table on Bulgaria and the European Union on Monday 27 April 2009 in Luxembourg.

The OBJECTIVE ambition of the meeting is to look at the REPERCUSSIONS impact, positive or negative, of EU membership for the various dimensions of the Bulgarian society: economic and social, political and strategic, but also mental and cultural. Is the membership a pure blessing, a mixed blessing or even likely to be a nuisance in some respects?

The participants will examine the situation of Bulgaria before its membership, the changes that have occurred since it has joined the EU and the tasks ahead. Finally, the experts will have a look at what might be the situation of the country, in the context of the EU, in 2025.


The organizers will cover the expenses for travel, accommodation and meals of the participants.

Best regards.

Dr. Armand Clesse                Hristo Georgiev
Director    Ambassador of  The Republic of Bulgaria to the Kingdom of Belgium and the Grand Duchy of Luxembourg

Изключен

#16 16/04/2009 22:28:00

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Отговор: Европейски избори 2009 г.

The Luxembourg Institute for European and International Studies,
and the Embassy of the Republic of Bulgaria to the Kingdom of Belgium
and the Grand Duchy of Luxembourg

Round Table

Bulgaria and the EU: before and after accession

27 April 2009
Maison de l’Europe, 7 rue du Marché-aux-Herbes
Luxembourg


PROGRAMME


09.00    Welcome by Ivailo Kalfin (t.b.c.), Deputy Prime Minister and Minister of Foreign Affairs of the Republic of Bulgaria and, Armand Clesse, Director of the Luxembourg Institute for European and International Studies
09.15-10.45    I. Bulgaria’s Accession to the EU: Lessons from the Process of Integration
•    Problems and Progress
•    The Сhallenges of Full Accession and Membership
10.45-11.00     Coffee break
11.00-12.30    II. Bulgaria’s Sense of ‘Europeanness’
•    History and Culture
•    In Search of a European Identity beyond East and West?
12.30-14.00    Lunch
14.00-15.15    III. Bulgarian ‘Soft Power’: Bulgarian participation in the implementation of the European politics
-    CFCP – Western Balkans, Black Sea Region etc.
-    EU Defence Identity
15.15-15.30    Coffee break
15.30-17.00    IV. The Challenges of the Economic Crisis, Globalization and Energy (In)Security  for the EU in general and Bulgaria in particular
•    The Future of the Single Market and the Eurozone
•    The EU in the World Economy
17.00-17.15    Wrapping up the discussions by Adrian Pabst

Изключен

#17 16/04/2009 22:28:37

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Отговор: Европейски избори 2009 г.

The Luxembourg Institute for European and International Studies,
and the Embassy of the Republic of Bulgaria to the Kingdom of Belgium
and the Grand Duchy of Luxembourg

Round Table

Bulgaria and the EU: before and after accession

27 April 2009
Maison de l’Europe, 7 rue du Marché-aux-Herbes
Luxembourg


Preliminary list of invited participants
* attending
Ambrosi, Gerhard M., Dept. of European Economic Policy, University of Trier
Clesse, Armand, Director, Luxembourg Institute for European and International Studies *
Drezov, Kyril, Lecturer, School of Politics, International Relations and Philosophy, Keele University *
Georgiev, Hristo, Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the Republic of Bulgaria to the Kingdom of Belgium and the Grand Duchy of Luxembourg, Brussels *
Gros, Daniel, Director, CEPS, Brussels
Hirsch, Mario, Director, Institute Pierre Werner, Luxembourg *
Humphreys, Michael, former Head of the European Commission Delegation in Sofia*
Noutcheva, Gergana, Lecturer, Dept. of Political Science, University Maastricht; Associate Research Fellow, CEPS, Brussels *
Pabst, Adrian, Research Fellow, Luxembourg Institute for European and International Studies *
Pantev, Plamen, Professor for International Relations, Director, Institute for Security and International Studies; Faculty of Law, Sofia University “St. Kliment Ohridsky”*
Shopov, Vladimir, Founder of Analytica Europe; Senior Research Associate, Institute for Regional and International Studies, Sofia *
Steinherr, Alfred, Professor of Economics, University of Bolzano; Honorary Chief Economist EIB; Research Professor DIW (Macro Analysis and Forecasting), Berlin *
Tolksdorf, Dominik, Researcher, Centre for Applied Political Research, University of Munich
Zois, Dimitri, Honorary Consul of the Republic of Bulgaria to the Grand Duchy of Luxembourg  *

Изключен

#18 29/04/2009 12:57:18

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

В очакване на официална информация:

http://www.bulgaria.be/index_izbori2009EP.htm

Изключен

#19 30/04/2009 15:42:29

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Отговор: Европейски избори 2009 г.

На 4 май 2009, понеделник, от 12.00 до 12.45ч., 12, rue Alcide De Gasperi, L-1615 Luxembourg, колегите от Европейската Сметна Палата (http://eca.europa.eu/portal/page/portal … itthecourt) канят всички българи, пребиваващи и/или работещи в Люксембург, на неформална среща с българската европейска комисарка, Меглена Кунева, която ще се състои в една от залите на палатата.

Изключен

#20 04/05/2009 08:34:12

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Здравейте, на сайта на българското посолство ни в Брюксел вече са публикувани подробна информация относно процедурата за гласуване, както и заявлението-декларация, което трябва да се попълни от българските гласоподаватели, желаещи да гласуват в чужбина. Крайният срок за получаването на това заявление, което всеки от нас се предполага да попълни лично и изпрати до посолството, е 17 май.
И най-важното, нека не забравяме, че избирателна секция в Люксембург е предвидена, но за да има правно основание за нейното откриване, е необходимо най-малко 100 гласоподаватели да подадат заявление, че желаят да вземат участие в изборите - тоест, необходимо е да завършим това, което започнахме със заявлението, подписано от 135 наши сънародници в Люксембург!

Цялата информация е достъпна на:
http://www.bulgaria.be/index_izbori2009EP.htm

Изключен

#21 12/05/2009 17:09:57

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Добър ден на всички! Вчера се получи официален отговор по пощата на нашата "подписка", който публикувам тук. И също така, аз вече пуснах своето заявление по електронен път, надявам се, че повечето от нас са го сторили и няма, както се казва, за едната бройка /под 100/, да изпуснем изборите. smile

" ....
Благодаря Ви за изпратената подписка на желаещите наши сънародници, живеещи и работещи в Люксембург, да бъде открита в Люксембург избирателна секция на предстоящите на 7 юни 2009 г. избори за български депутати в Европейския парламент.
Бих желал да Ви уведомя, че избирателна секция ще бъде открита в Люксембург при спазване изискванията на закона за изборите, а именно: в посолството до 17 май т.г. да постъпят най-малко 100 саморъчно попълнени с необходимите данни заявления за гласуване, както и да се сформира секционна избирателна комисия от българите, живеещи в Люксембург.
На сайта на посолството на Р. България в Брюксел www.bulgaria.be в рубриката "Избори 7 юни 2009" е публикувана информация относно процедурата за гласуване /която Ви изпращам в приложение/, формулярите на заявление-декларацията, която се попълва от гласоподавателите за участие в изборите, както и декларациите, които се попълват в деня на изборите. В същата рубрика ще бъде публикувана своевременно и друга информация, свързана с изборите, в съответствие с постъпването й от Ведомствената избирателна комисия.
Разчитам на активното участие в изборите на всички български граждани, живеещи и работещи в Люксембург, както и на тяхната подкрепа и съдействие в подготовката, организирането и провеждането на изборите.
По всички интересуващи Ви въпроси относно изборите, можете да се обръщате за информация на посочените в сайта на посолството телефони.
Като разчитам на Вашето съдействие информацията за откриването на избирателна секция в Люксембург да достигне до възможно най-широк кръг от наши съграждани във Великото херцогство, Ви моля да приемете, уважаема госпожо Русева, моите най-добри благопожелания.

Брюксел, 8 май 2009 г.
ПОСЛАНИК Христо Георгиев

Antonia (12/05/2009 17:11:10)

Изключен

#22 16/05/2009 09:12:15

boyadjiev
потребител
Регистриран: 28/11/2007
Мнения: 15

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Драги сънародници, секция за изборите ще имаме. Чух се с организатора от посолството ни в Брюксел и към четвъртък следобяд имаха 95 получени декларации и той ми потвърди, че секция ще има. пратих му и имената на членовете на комисията, които бяха излъчени горе-долу по равно сред българите от няколко институции. в близките дни тези 7 души ще се срещнат с г-н Володя Статков от посолството ни в Брюксел и ще организират по-нататък общото дело.
поздрав,
н

Изключен

#23 16/05/2009 11:15:08

yavorrusev
потребител
Регистриран: 11/10/2007
Мнения: 898

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Bravo, Bravo! Tova e chudesna novina!

Изключен

#24 30/05/2009 07:44:15

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Здравейте,

По последни данни, избирателната секция в Люксембург за гласуване за българските кандидати за ЕП ще бъде отворена в неделя, 07.06.2009 г., от 06,00ч. до 19,00ч., и ще се помещава на rue de Vianden 52 ( http://maps.google.fr/maps?f=q&source=s … 16&iwloc=A ).

Повече информация може да получите на следната препратка: http://www.bulgaria.be/index_izbori2009EP.htm

Нека покажем избирателна активност!

И дано някой ден отворят отново посолството на Република България в Люксембург!

Поздрави и спокойни почивни дни,

Тони

Изключен

#25 09/06/2009 19:09:44

Antonia
потребител
Регистриран: 19/11/2007
Мнения: 36

Отговор: Европейски избори 2009 г.

Ами ... след голямата активност, забелязана в избирателната секция в Люксембург на 7 юни, можем да отчетем мисията като успешно изпълнена, че и преизпълнена. Това се случи благодарение на усилията, положени от всички заинтересовани страни, включително и на членовете на този форум! Сега е редно да повторим мероприятието за 5 юли, нали така! smile

P.S. Ако се интересувате как са гласували българите в чужбина, ето линк към официалната информация, публикувана на сайта на МвНР:
http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=c … Itemid=216

Antonia (10/06/2009 08:04:04)

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB