Не сте логнат.

#1 26/10/2007 11:04:35

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Гласуване май 2007

Уважаеми госпожи и господа,

Скъпи сънародници,

Предстоят избори за членове на Европейския парламент от Република България. Те ще се състоят на 20 май т.г. и на тях за първи път чрез пряк вот ще изберем нашите представители в една от основните европейски институции.

Позволете ми накратко да Ви запозная с изискванията за гласуването.

Право да гласуват на изборите за евродепутати от Р България в чужбина имат български граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително и които най-малко 60 дни от последните три месеца към 20 май 2007 г. имат постоянен и настоящ адрес на територията на Р България или адрес на пребиваване в друга държава членка на Европейския съюз.

Българските граждани, гласували за членове на Европейския парламент на изборите през 2004 г., не могат да гласуват на 20 май.
Желаещите да гласуват трябва да заявят това в писмена форма чрез приложеното заявление, подписано саморъчно и подадено лично, чрез писмо или в електронна форма до посолството на Р България в Брюксел, или да дойдат в изборния ден да дадат вота си в посолството.

Българските граждани в чужбина гласуват само с валиден документ за самоличност, издаден съгласно чл.38 от Закона за българските документи за самоличност, а именно паспорт, дипломатически паспорт, служебен паспорт, моряшки паспорт или военна карта за самоличност.

Представеният документ следва да не е с изтекъл срок на валидност към датата на изборите за евродепутати – 20 май 2007 г.
В случаите на изтекъл срок на валидност на документа явилият се в изборния ден български гражданин се допуска до гласуване, само след като представи служебна бележка, издадена от българското консулско представителство, с която удостоверява подаването на документи за нов паспорт или заверката на документи за издаване на нов паспорт чрез упълномощено лице.

Гласуването ще се състои в Посолството на Р България в Брюксел на 20 май 2007 г. от 07.00 до 19.00 часа. Адресът на посолството е:
58, Avenue Hamoir
1180-Uccle, Bruxelles
Tel.: 0032 2 374 59 63    Fax: 0032 2 375 84 94
e-mail: Embassy@bulgaria.be

Можете да консултирате и електронната страница на посолството: www.bulgaria.be , както и страницата на МВнР www.mfa.government.bg

Радвам се да Ви съобщя, че наши гости на традиционното събиране на българската общност по повод 24 май ще бъде големият български поет и драматург Стефан Цанев и съпругата му актрисата Доротея Тончева. Стефан Цанев ще представи последния си роман “Български хроники. История на нашия народ от 2137 г. пр.Хр. до 1453г. сл.Хр.”, а Доротея Тончева ще рецитира за Вас негови стихове. Тези, които желаят, а съм сигурен, че всеки от Вас ще прояви интерес, ще може да си купи книгата на Стефан Цанев и да получи автограф от него. Цената на “Български хроники” е 7.50 евро.

По традиция на този ден ще бъдат раздадени и свидетелствата на учениците от началния курс на българското училище “П.К.Яворов” и ще бъде подредена трапеза с български ястия и вино.

Тържеството  ще се състои от 14.00 часа на 26 май 2007 г. в сградата на Педагогическия институт Де Фре на адрес:
Avenue De Fré, 62
1180-Uccle

Сигурно вече сте чули, че една чудесна българска песен “Вода”, изпълнявана от младите ни естрадни певци Елица и Стоян, има реални шансове за отлично представяне на тазгодишния Конкурс за песен на Евровизия. За да се убедите в думите ми, чукнете на сайта на посолството www.bulgaria.be . Ако съм прав, подкрепете Елица и Стоян. За конкурса на Евровизия това става с изпратен SMS на номер, който ще научите, като застанете пред телевизорите на 10 и на 12 май. Включете апаратите си точно в 21.00 часа на първи канал /La Une/ на френскоезичната RTBF или на фламандската VRT. Запознайте и Вашите белгийски приятели и близки с българската песен. Оставете ги да преценят дали българската мелодия, ритъм, чар и жизненост им допадат. Ако това е така – а аз съм убеден, че “Вода” ще се хареса на всеки непредубеден слушател и зрител – помолете ги да гласуват.

Във всички случаи бъдете многобройни пред телевизорите на 10 и 12 май и се въоръжете с мобилните си телефони. Елица и Стоян заслужават за заемат първото място в Белгия.

Впрочем, съветвам Ви, по възможност по-често да посещавате сайта на посолството. През последните седмици се опитахме да го направим по прагматичен – с осъвременена консулска информация и с предварително съобщаване на предстоящи прояви. Ще се радваме да получим препоръките Ви за по-нататъшното му усъвършенстване на електронен адрес: ambassador@bulgaria.be или presse@bulgaria.be

До скорошни срещи и с пожелания за здраве и успехи


                        Посланик:

                                 /Хр.Георгиев/

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB