Не сте логнат.

#1 10/07/2012 11:21:26

Чавдар
потребител
Регистриран: 08/11/2007
Мнения: 57

Дуо Йосиф и Зорница Радионови, Люксембургска филхармония, 22.9.2012 г.

Скъпи приятели,

Преди да се потопите в топлите вълни на лятото smile ви предлагаме да надзърнете в програмата на клуб „Гайда“ за есента. Запазете си отсега датата 22 септември 2012 г., когато заедно ще отбележим деня на независимостта на България с концерт на едни от най-виртуозните български музиканти - Йосиф и Зорница Радионови.


Дуо Радионови от дълги години имат признанието на музикалния свят. Цигулката на Йосиф и пианото на Зорница обвързват минало и настояще, класически образци на българската и световната музика със съвременни творби. Концертът им във Филхармонията на Люксембург ще ни пренесе във вълшебния свят на Шуберт, Паганини, Григ, Чайковски, Сарасате, Дора Драганова и Панчо Владигеров.


Каним ви да се присъедините към това истинско наслаждение за музикалните сетива!


Кога: 22 септември 2012 г., 20ч


Къде: Salle de musique de chambre de la Philharmonie de la ville de Luxembourg (1, Place de l’Europe, Luxembourg)


Билети: 22 евро/под 14 години вход свободен


За продажба:


clubgaida@gmail.com


www.philharmonie.lu

tél : 26 32 26 32


С пожелание за чудесно лято,
клуб „Гайда“

7542103548_93fc37f20b_m.jpg

Чавдар (10/07/2012 11:34:47)

Изключен

#2 06/09/2012 12:02:37

Чавдар
потребител
Регистриран: 08/11/2007
Мнения: 57

Отговор: Дуо Йосиф и Зорница Радионови, Люксембургска филхармония, 22.9.2012 г.

А ето и малко повече информация за предстоящия концерт:


За първи път Клуб "Гайда" има удоволствието да ви покани на празничен концерт в Люксембургската филхармония. Заповядайте да отбележим заедно деня на независимостта на България, както и независимия дух на всички българи извън нея smile

Кога: 22 септември 2012 г., 20ч

Къде: Salle de musique de chambre de la Philharmonie de la ville de Luxembourg (1, Place de l’Europe, Luxembourg)

Билети: 22 евро/под 14 години вход свободен/30 евро на касите на Филхармонията в деня на концерта

За продажба:
clubgaida@gmail.com

www.philharmonie.lu
tél : 26 32 26 32


Професор Йосиф Радионов (цигулка) е възпитаник на Национална музикална академия „Панчо Владигеров“, където понастоящем води собствен музикален клас. В продължение на дълги години той е концертмайстор на един от най-изтъкнатите оркестри на България – оркестърът на Софийската филхармония. Концертната му дейност обхваща над три десетилетия с изяви в множество държави в Европа, Азия и Латинска Америка. Забележителният талант на професор Радионов му носи признание на редица международни конкурси, между които и Първия международен конкурс и фестивал на камерната музика – Осака, 1993 г. Неговото майсторство и уникална техника са вдъхновение за немалко изтъкнати български и европейски композитори, които създават музикални творби специално за него. Тези произведения, наред с традиционната палитра от класически композиции за цигулка и виола, вече са неразделна част от обширния му репертоар.

Професор Радионов записва за Българското национално радио и телевизия, ВВС Лондон и други медии, и има издадени множество албуми в няколко европейски държави и Япония.

Зорница Радионова (пиано) е завършила Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ и е носител на награди от редица утвърдени музикални конкурси. Репертоарът ѝ включва виртуозни изпълнения на творби на Шопен, Брамс, Чайковски, Равел и др. Зорница Радионова има солови записи в Националното радио и телевизия и няколко издадени албума със съвременна българска и немска музика. Тя е активен концертант и педагог в Националната музикална академия

В продължение на повече от петнадесет години Дуо Радионови развива изключително богата концертна и звукозаписна кариера. Десетките им концерти в България и по света вдъхновяват издаването на три албума с европейски и славянски романтични шедьоври. Чистият звук и музикалната прецизност на изпълненията им печелят признанието на критиката. Цигулката на Йосиф и пианото на Зорница обвързват минало и настояще, класически образци на българската и световната музика със съвременни произведения. Наред с традиционния репертоар от сонати, пиеси и концерти с оркестър, Дуо Радионови изпълнява и премиери на редки творби, създадени специално за тях.

Празничната програма включва:

Фр.Шуберт (обр.Вилхелми) – „Аве Мария”

Н. Паганини – Ла Кампанела, Концерт №2

Ед. Григ – Соната №2, опус 13 в сол мажор за пиано и цигулка

П. Чайковски – Медитация, опус 42, №1

П. Сарасате – Цигански напеви, опус 20

Д. Драганова – Спомен от ХХ век

П. Владигеров – Рапсодия „Вардар”, опус 16

Благодарим ви за подкрепата и се надяваме да ви видим всички - папийонките не са задължителни, но ако ви отиват, не се колебайте! smile

Клуб "Гайда"

Чавдар (06/09/2012 12:02:58)

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB