Не сте логнат.

#1 08/08/2013 15:47:25

Павел
потребител
От: България.Варна,Сл Бряг,Банско
Регистриран: 08/08/2013
Мнения: 2

ЛюксемБългари здравейте!!!

Здравейте.
Разглеждам форума ви от няколко дни с цел да науча каквото и да било за Люксембург.Интереса ми е породен от един човек който ми предлага работа в Люксембург.Аз работя в нашата мила родина и въпреки че не съм останал без работа бях заинтригуван от офертата.Не съм IT занимавам се с барове имам работа през цялата година за целта се налага да обикалям страната но какво да се прави трябва да се работи.Та преди дни се запознах с този човек който има бизнес в Люксембург и той смята че аз ще му свърша добра работа ако заработя за него.Без да имам конкретна оферта разбрах че става въпрос за работа на трудов договор което според мен е задължително.На въпроса как стоят нещата с разрешителните за работа, ми каза че нямало да е проблем и ако наистина започнем да работим ще имам такова и трудов договор също.Бара изглежда доста добре в центъра на Люксембург се намира (няма да споменавам имена) и има нужда някой да му обърне по сериозно внимание.
Моя Френски и Немски са горе долу на нивото на Испанския ми т.е почти нищо.Та ще трябва да стрелям на Английски. За бар дали ще ми е достатъчен вие ми кажете.
Бих искал да получа някой друг съвет от вас който вече сте се установили в Люксембург.
Верно ли е лесно получа договор там, каква заплата би трябвало да получавам за да не притеснявам за пари и да имам да си посрещна нуждите.
Има ли уроци по нужните ми езици там,колко скъпо ще е това.
Бих желал да дойда с автомобила си какво трябва да знам по този въпрос.
Как стоят нещата с интернета, и такива нещица който интересуват всеки който отива някъде където никога не е бил.
Изобщо 2013г по добра ли е от 2009 когато разбрах че е било доста трудно да се установиш в Люксембург.
Дано не ви е омръзнало да давате съвети на подобни като мен хора.сигурен съм че не съм първият който ви ги задава.Ще се радвам ако някой ми помогне със съвет който да ме насочи в каква посока да водя преговори за идването ми там.
А ако е рекъл господ и стане така че дойда обещавам да почерпя smile))

Изключен

#2 08/08/2013 20:14:53

Тони
администратор
Регистриран: 19/02/2007
Мнения: 886

Отговор: ЛюксемБългари здравейте!!!

Здравейте, Павел!
Добре дошли на нашия форум.
Имате много въпроси, които изискват изчерпателни отговори. До понеделник няма да имам възможност да Ви отговоря подробно. Ако други писатели не са ме изпреварили, в понеделник ще Ви пиша.
Лека и весела вечер.
Поздрави от Люксембург,
Тони

Изключен

#3 09/08/2013 14:02:10

petiototev
потребител
Регистриран: 24/04/2012
Мнения: 168

Отговор: ЛюксемБългари здравейте!!!

Zdravei,Pavka.Ako stava vapros za bar Sofia biagai ot tam kolkoto mojesh po na dalech.Az sam ti kolega i vaprostniat sobstvenik precaka men kakto i drugi hora koito beshe povikal ot Balgaria da rabotiat za nego.Az dori boiadishah zavedenieto a toi veche edna godina ne mi e platil.Golemi obeshtania no samo na prikazki.Mene me laga che pochvam rabota edna godina.Palen izmamnik.Ta moiat savet e ako stava vapros za tozi bar,stoi si v Balgaria po dobre

Изключен

#4 09/08/2013 16:09:16

Павел
потребител
От: България.Варна,Сл Бряг,Банско
Регистриран: 08/08/2013
Мнения: 2

Отговор: ЛюксемБългари здравейте!!!

Не исках да споменавам имена,но ти уцели десятката Братле.Как така си работил цяла година без да плаща този пич.Как се случва това,нямаше договор.Има ли други бивши служители от въпросния бар който да споделят опита си ???

Изключен

#5 09/08/2013 17:24:29

petiototev
потребител
Регистриран: 24/04/2012
Мнения: 168

Отговор: ЛюксемБългари здравейте!!!

Slojno e za obiasnenie kolega.Beshe izvikal dve momcheta ot Bg te gorkite dori i ne pochnaha,tragnaha si na vtoriat den.Posle na edna poznata sestrai doide,i tam sashtata rabota.4 dena raboti momicheto i a izgoni.Sigurno ti e obeshtal i kvartira,i ako vdignesh oborota shte ti vdigne i zaplatata.A az ne sam rabotil tam edna godina.Edna godina me laga che shte pochvam.Boiadisah i dvete zavedenia i kogato doide momenta za plashtane mi kaza;Pari li iskash?Niama da ti platia,;Samo shte si izgubish vremeto i poharchish parite s tozi izmamnik.Ti si reshavash.

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB