Не сте логнат.

#1 29/09/2015 21:18:57

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

3-ти октомври, събота, 11:00 часа

Здравейте,

Остават само няколко дни до посещението на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. Както Ви съобщихме по-рано този месец, на 3 октомври, от 11 часа, в католическия храм Св. Алфонс (32 Rue des Capucins, Luxembourg) той ще оглави поредната Света литургия на български език, след което ще пристъпим към избор на църковно настоятелство с оглед на предстоящото учредяване на Българската православна църковна община „Св. Иван Рилски“, Люксембург.

Тъй като българската православна общност в Люксембург се разраства, идеята за формално организиране на православните българи набира все повече привърженици и назря моментът, в който да направим и поредната официална стъпка в тази насока. Административната регистрация на нашата църковна община ще даде възможност по-лесно да осъществяваме връзка помежду си и да поддържаме контакт в институционално отношение с Българската православна църква в родината. Посещението на митрополит Антоний в края на седмицата е израз на подкрепа за тази наша духовна нужда.

В организационно отношение до този момент с помощта на дарители закупихме самолетните билети и направихме хотелските резервации. Имаме доброволци да окажат съдействие за превоза от летище Шарлероа до Люксембург, както и за превоза вътре в Люксембург и до гр. Трир. В процес на уточняване е окончателната бройка на сънародниците, които биха желали да се присъединят към неделния обяд (до този момент са 12).
1. Продължаваме да търсим доброволец за превоза в понеделник, 5 октомври, рано сутринта до Брюксел.
2. Девет човека бяха предложени за различни длъжности в църковното настоятелство до този момент. Ако имате желание да участвате по-активно в живота на бъдещата църковна община, можете да го заявите. Всеки може да бъде включен в работата на църковното настоятелство. Особено ценен би бил опитът на вещите във финансите и счетоводството, тъй като е необходимо да изберем и финансово-контролен орган.
3. Все още е отворен списъкът за желаещите да допринесат за празничната почерпка. Ако имате желание да се включите, за да бъде уникална празничната трапеза, моля изпращайте предложенията си на cssvirbg@gmail.com с копие до ancuturic@gmail.com
4. След Светата литургия ще има възможност с духовниците да се уговори удобен час за извършване на частни треби или молитви.

Целта е за по-голяма духовна полза да се съберем възможно най-многобройни, затова се присъединете към празника в събота и разпространявайте информацията!

За да се способства устройството на мероприятието, бихме били благодарни, ако потвърдите присъствието си с отговор на това съобщение, във фейсбук https://www.facebook.com/BPCOSv.IvanRilski или на имейл cssvirbg@gmail.com.

Сърдечни поздрави, успешна седмица и до събота!

BG tsurkva (29/09/2015 21:19:57)

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB