Не сте логнат.

#1 07/01/2016 22:02:12

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Св. литургия, Велик водосвет и занятие по вероучение - 16.01 /събота/

Уважаеми сънародници,

Честита нова година! Нека си пожелаем тя да е мирна, здрава и благословена!

По случай един от най-светлите християнски празници – Богоявление, имаме удоволствието да ви поканим на Света литургия на 16.01. /събота/ от 11:00 часа, в сградата на църквата Saint Alphonse(адрес: 32 Rue des Capucins, L-1313). След Литургията ще бъде отслужен Велик Богоявленски водосвет.

Молим желаещите да почерпят Богоявленска вода да носят подходящи съдове!

Богослужбата ще бъде извършена от отец Георги Георгиев от българската църква “Св. св. Кирил и Методий” в гр. Страсбург, който има благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний да ни помага, когато отец Станко Дидов няма възможност да ни гостува от България. Добрата новина е, че при желание от наша страна ще можем да организираме служби за всеки по-голям православен празник.

Както обикновено, свещеникът ще има възможност да отправи молитви и за наши лични нужди (за здраве, пътуване, панахида и т.н.) или да освети и поръси с Богоявленска вода домовете ни. Моля, заявете предварително своето желание за извършването на такива частни треби, като ни пишете на cssvirbg@gmail.com.

Не сме забравили и най-малките! Децата ще имат възможност да научат нещо повече за празника Богоявление на занятието по вероучение след края на църковната служба (около 12:30 часа). То ще бъде проведено, както последните два пъти от богослова Вероника Борисова в помещението във вътрешния двор на църквата.

Молим родителите, които биха искали децата им да участват в третото поред православно ателие, да изпратят имейл с имената и възрастта на децата (отново на адрес cssvirbg@gmail.com).


Бог да бъде с всички нас!

Църковното настоятелство на БПЦО „Св. Иван Рилски“, Люксембург

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB