Не сте логнат.

#1 13/04/2016 11:07:14

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Поклонническо пътуване до манастир "Св.Йоан Кръстител", Великобритания

Здравейте, братя и сестри,

В началото на Великия пост спонтанно възникна идеята да се опитаме да организираме поклоническо пътуване до православния манастир "Св. Йоан Кръстител" в графство Есекс, Великобритания.

Манастирът е основан от стареца Софроний (Сахаров), ставропигиален е на Константинополската патриаршия и в него се подвизават особено опитни съвременни духовници, духовни чеда на стареца Софроний, като например архимандит Захариас (Захару), който е посещавал България и е изнасял беседи в родината в близкото минало.

Ако има достатъчно желаещи да се включат в подобно духовно приключение, можем да използваме почивните дни около националния празник на Люксембург.

Най-лесно би било със самолет да пристигнем в Лондон, да се придвижим до Есекс и да посетим манастира, като участваме в съботното вечерно богослужение и в неделната Света литургия. Има удобни и сравнително изгодни полети до Лондон както от Франкфурт (Хан), така и (към момента) от Люксембург. Първоначалното предложение е за отпътуване на 23 юни рано сутринта и за връщане на 26 юни вечерта.

Разбира се, програмата на пътуването ще уточним впоследствие, като тя подлежи на изменения в зависимост от интересите на участващите.

Пишете ни на cssvirbg@gmail.com, ако намирате идеята за интересна. На 16 април ще можем да споделим намеренията ни с отец Станко и да поискаме благословението му, за да започнем да работим и по организацията.


Ето и някои интересни линкове:

http://www.pravoslavie.bg/%D0%9F%D1%8A% … %BE%D0%B2/

http://www.svet.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D … %B8%D1%8F/

https://www.youtube.com/watch?v=aVAl3K2ross

https://www.youtube.com/watch?v=32osGhoKDaA

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB