Не сте логнат.

#1 08/05/2017 21:45:58

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Честване на Светите Братя Кирил и Методий - 11 май, 17 ч.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, скъпи братя и сестри,

На 11 май Българската православна църква чества паметта на Светите равноапостолни братя Методий и Кирил.

Радваме се да Ви съобщим, че тази година българите в Люксембург за първи път ще можем да отбележим този свят ден всички заедно, обединени около ореола на Светите братя.

Съвместно с културния клуб „Гайда“ и българската общност в Европейското училище, БПЦО „Св. Иван Рилски“ организира тържествено честване на празника със следната програма:

17 ч. – полагане на цветя пред барелефа на Светите братя в Ноймюнстерското абатство.

17:30 ч. – начало на официалното честване на празника.

С благословението на Западно-и Средноевропейския митрополит Антоний, свещеник Стефан Паликаров ще е отново с нас и ще отслужи молебен пред барелефа на Светите братя.
След молитвеното отбелязване на празника тържеството в чест на Светите братя ще завърши с концертно изпълнение на „Ева квартет“ (които ще ни гостуват благодарение на усилията на нашите приятели от Клуб "Гайда", а входът е свободен) и малък коктейл.

Заповядайте всички, за да преклоним глава пред делото на Светите братя Кирил и Методий и да украсим празника на българската духовност в Люксембург, като го направим паметен за всички присъстващи и най-вече за децата, за които кирилицата е образът на майчиния език и култура извън пределите на родината.

Както вече бе обявено на Светата литургия в събота, за подобаващо участие в организация на празника Църковното настоятелство се нуждае от Вашата помощ. Всеки желаещ може да ни помогне както с парични дарения за поемане на свързаните с това разходи, така и с личен принос. Пишете ни за подробности на cssvirbg@gmail.com!

С благословение и сърдечни поздрави,

Църковното настоятелство
БПЦО „Св. Иван Рилски“, Люксембург

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB