Не сте логнат.

#1 08/12/2017 22:32:16

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Следващата света литургия на български език - 16 декемрви/събота/

Възлюбени в Господа братя и сестри, скъпи приятели,

Следващата света литургия ще бъде отслужена от свещеник Стефан Паликаров на 16 декември — в навечерието на Рождество Христово, събота преди празника на Св.прор. Данаил. Началото на богослужението е от 10,30 часа.
С голяма духовна радост бихме искали да Ви съобщим, че по Божия милост за първи път ще имаме възможност да празнуваме Светата Литургия на български език в православен храм - в параклиса на Вселенската патриаршия „Св.Безсребреници“ . Адресът е 3, rue Pulvermuhl, L - 2356 Luxembourg. Намира се на около километър от хотел Софител по улица Val de Hamm.

Параклисът лесно може да бъде достигнат и с обществен транспорт – в непосредствена близост е спирката на автобус номер 29, който може да бъде хванат от спирка Luxembourg/Centre, Paris/Zitha. Слиза се на спирка Pulvermuhl, Hammerdällchen.

Ще се опитаме да помогнем с превоз на енориашите, които желаят да присъстват на богослужението, но нямат личен автомобил и не могат да разчитат на обществения транспорт. Пишете ни!
Молим подготвилите се за изповед да пристигнат, както обикновено, по-рано преди началото на светата литургия – в около 9,30 ч.

След края на богослужбата и преди да изпратим отец Стефан ще се радваме да се съберем на общ обяд (на собствени разноски) в подходящ ресторант. Пишете ни своевременно, ако искате да се присъедините. Ще се радваме да завършим празника заедно.

Свещеник Стефан Паликаров ще е на наше разположение от петък надвечер до събота – късния следобед за личен разговор по духовни теми или за частни молитви.

Сърдечни поздрави и с благословение,

Църковното настоятелство
БПЦО „Св.Иван Рилски“, Люксембург

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB