Не сте логнат.

#1 25/02/2019 21:51:44

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Задушница в Люксембург в събота, 2 март

Скъпи в Господа сестри и братя,

Следващата Света литургия на български език ще бъде отслужена ден преди националния празник на България — в събота, 2 март (Задушница преди Неделя на Страшния съд - Месопустна) с начало от  10 ч.
С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний ще ни гостува свещеник Стефан Паликаров, обслужващ духовно православната енория в Милано, Италия.
Мястото на срещата е известно — в храма към центъра „Св. Йоан XXIII“, адрес: 52, rue Jules Wilhelm, L-2728, Luxembourg.

След Светата литургия о. Стефан ще извърши полагащата се обща панахида за всички по-рано починали наши близки и роднини. Всеки може да донесе варено жито, питка (сладки или сладкиши) и вино за молитвения спомен.
Отец Стефан ще проведе беседа на тема „Живот. Смърт. Вечен живот“ и ще отправи молитва към Всеподателя Бога за благополучието на родината и народа ни в навечерието на Националния празник на България 3 март.
И този път ще имаме възможност да останем по-дълго заедно — на обяд в ресторанта към комплекса (менюто е на стойност 15 евро за възрастни и 10 евро за деца). Който желае да се присъедини към общата трапеза, може да ни пише на bgeglise@gmail.com или във фейсбук.

С благословението на митрополит Антоний на 2 март ще ни гостува също и богословът г-жа Велина Андонова. Тя ще организира две православни ателиета за по-малките и за по-поотрасналите деца. Подробности ще Ви изпратим в отделно съобщение.
Заповядайте и разпространявайте информацията!

Сърдечни поздрави,
Църковното настоятелство
на БПЦО „Св. Иван Рилски“

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB