Не сте логнат.

#1 27/04/2017 22:06:58

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Православна служба на български език за Гергьовден

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Скъпи братя и сестри,

Христос възкръсна от мъртвите и ни каза „Радвайте се!“ (Мат. 28:9) Радвайте се, защото вечното победи временното, а смисълът на човешкото съществуване окончателно надви над неговото безсмислие!

За да се съхрани и усили Пасхалната радост и в нашата малка църковна община, ще бъде отслужена света литургия по повод четвъртата неделя след Пасха (на Разслабения). Богослужението ще се състои в събота, 6 май (Гергьовден), от 9:00 часа, в храма Saint Alphonse, адрес: 32 Rue des Capucins, L-1313 (до Синематеката и срещу сладкарница „Намюр“). Светата литургия на български език ще бъде отслужена от свещеник Стефан Паликаров от Милано.

Молим подготвилите се за изповед да бъдат в храма в около 8:00 ч. за извършване на тайнството. Причастяването на децата и на останалите внимателно подготвили се е планирано за 10—10:15 ч., защото след това храмът ще бъде зает за друго мероприятие.

След края на богослужбата Църковното настоятелство ще раздаде на присъстващите боядисани яйца за спомняне на Възкресението. Разбира се, ще се съберем и на традиционната братска трапеза, за която молим да допринесем всички — можем да се почерпим с всичко на празника, дори и с гергьовденски специалитети!
Отец Стефан ще е на наше разположение до късния следобед.

Сърдечни поздрави,
Църковното настоятелство на БПЦО „Св. Иван Рилски“, Люксембург

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB