Не сте логнат.

#1 16/09/2018 07:34:50

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Първата Света литургия на български език за новата богослужебна година

Уважаеми сънародници,

Скъпи приятели,

В понеделник е първият учебен ден в Люксембург, а заедно с новата учебна година по Божия милост подновявме дейността на БПЦО „Св. Йоан Рилски”, Люксембург.

Първата Света литургия на български език за новата богослужебна година ще бъде отслужена на 30 септември (неделя) с начало от 10,00 ч. в храма към центъра „Св. Йоан XXIII” (52, rue Jules Wilhelm, L-2728 Luxembourg). Ето тук можете да намерите схема, за да се ориентирате, ако идвате за първи път в семинарския комплекс:
https://www.lsrs.lu/accueil-homepage/li … acces.html

Ще отпразнуваме литургията с нашия обичан предстоятел – свещеник Станко Дидов.

След края на богослужбата отец Станко ще отслужи традиционния водосвет, за да измолим Божието благословение за началото на новата учебна и църковна година, която да се надяваме ще е още по-успешна за църковната ни община. Разбира се, о. Станко ще е на разположение да си поговорим по въпроси от живота на православните християни или за частни молитви.

Молим желаещите за изповед да бъдат по-рано в храма, както обичайно – към 9 часа, за да можем да положим усилия да започнем светата литургия навреме в посочения час.

Певците към ЦО отправят апел за подкрепа, за да можем да украсим достойно с песнопения богослужбата. Всеки, който има желание да се включи и може да пее популярни мелодии, е добре дошъл в скромния певчески състав. Ще направим възможното да проведем необходимите репетиции за заучаване на полагащите се песнопения. Ако имате интерес, моля пишете ни на: BgEglise@gmail.com.

Поздрави и молим Божието благословение да е с всички нас!

Църковното настоятелство на
БПЦО „Св. Иван Рилски”, Люксембург

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB