Не сте логнат.

#1 18/10/2018 21:48:38

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Света литургия и беседа с прот. Добромир Димитров на 20 октомври

Скъпи приятели на БПЦО „Св. Йоан Рилски“, Люксембург,

На 19 октомври Българската православна църква чества есенния празник на всебългарския небесен покровител Св. Преподобни Йоан Рилски чудотворец (Пренасяне на Светите му мощи в старопрестолния Средец).

Той е закрилник и патрон и на малката ни църковна община в Люксембург. Затова църковното настоятелство сърдечно Ви кани на духовно тържество.

С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний за празника ще имаме честта и удоволствието да посрещнем в Люксембург протойерей Добромир Димитров. Той обгрижва духовно православната българска мисия „Св. Константин и Св. Елена“ в Кент, Обединено Кралство и е преподавател в Богословския факултет на Великотърновския университет.

На 20 октомври о. Добромир ще отслужи Света литургия, след което ще имаме възможност да беседваме с него на тема „Християнството в съвременния свят“. (Напомняме Ви, че темата на беседата избрахте сами след онлайн гласуване още през месец май.)

Начало на богослужението – 10 ч. в православния храм на Вселенската патриаршия, адрес: 3, rue Pulvermuhl, L - 2356 Luxembourg.
Намира се на около километър от хотел Софител по улица Val de Hamm (в непосредствена близост до ресторант La Villa).

Начало на беседата с о. Добромир – между 11:30 и 12 ч.

Очакваме Ви многобройни!

Можете да ни пишете на bgeglise@gmail.com  или във фейсбук, ако желаете да допринесете за традиционната братска почерпка след богослужението.

Поздрави и с благословение,

Църковното настоятелство
на БПЦО „Св. Иван Рилски“

Линкове към някои предходни беседи с о. Добромир:
https://www.youtube.com/watch?v=KjvHasNXvmk
https://www.youtube.com/watch?v=-IopgG2ko_s
https://www.youtube.com/watch?v=QptGzVbkRFE

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB