Не сте логнат.

#1 15/11/2018 21:14:30

BG tsurkva
потребител
Регистриран: 09/09/2015
Мнения: 59

Света литургия на български език - 25 ноември

Уважаеми сънародници,
Скъпи в Господа сестри и братя,

Църковното настоятелство към БПЦО „Св. Йоан Рилски”, Люксембург и лично неговият предстоятел протойерей Станко Дидов Ви кани най-сърдечно да отпразнуваме заедно поредната Света литургия на български език в Люксембург.

Кога – на 25 ноември (неделя) с начало от 10,00 ч.

На този ден БПЦ чества паметта на Св. Климент Охридски, небесен покровител на българските студенти. На 24 ноември пък е празникът на Св.вмч. Екатерина, който е само няколко дни след деня на православната християнската младеж и семейство – Въведение Богородично (21 ноември). Тази наситена с празници последна ноемврийска седмица ще бъде овенчана и в Люксембург с неделна света литургия, на която ще се помолим за всички празнуващи и за всички православни християнски семейства, приютени във Великото Херцогство и пограничните му райони.

Къде – в храма към центъра „Св. Йоан XXIII”, адрес: 52, rue Jules Wilhelm L-2728 Luxembourg.

По време на богослужбата, в отделна зала, наета от Църковното настоятелство, ще бъде проведено занятие по вероучение за децата. Темата този път е житието на Св. Климент Охридски, необходимостта от молитвата и смисълът от поменаване на имена по време на Светата литургия. В историческата част от заниманието ще бъде отправен кратък поглед към книжовно-просветното дело на цар Симеон Велики.

Както винаги, о. Станко ще е на наше разположение след богослужението да си поговорим по теми, които ни вълнуват и на които търсим отговор.

Молим желаещите за изповед да бъдат по-рано в храма, както обичайно – към 9 часа.

Поздрави и молителствуваме Божието благословение да е с всички нас!

Очакваме Ви!

Църковното настоятелство на
БПЦО „Св. Иван Рилски”, Люксембург

Изключен

Board footer

Powered by FluxBB